Blog

01 červenec

Fin parťák

Written by 

Od března 2015 pro Vás vytvářim facebook stránku FIN parťák.  Je to moje cesta ke snižování rodinných výdajů. Krok po kroku tam popisuji, co a jak jsem dělal a jaký to mělo přínos do našeho rozpočtu.

Když se na to dívám zpětně, byla to cesta poměrně jednoduchá. Udělal jsem si plán a ten jsem realizoval, stejně jako milion dalších úkolů v práci. Byl tam ale jeden zásadní rozdíl - musel jsem aplikovat svoje návyky z práce na činnost v domácnosti. Možná se Vám to zdá úplně jednoduché a Vy to děláte dnes a denně, ale já byl v tomto jiný. Věnoval jsem zásadní část svého času práci (přece živila naši rodinu) a zbylou část jsem věnoval rodině, protože když už jsem byl doma, tak přece nebudu ztrácet čas s domácím úřadováním. Hlavně jsem si vždycky řekl AŽ PAK... a jak by řekl jeden školitel Jakub - moje AŽPAKY rostly a rostly až jsem na ně úplně zapoměl. 

Zpátky jsem se k myšlence snížení našich výdajů dostal až v době, když jsem skončil ve své práci a řešil jsem, co budu vlastně dělat. Najednou jsem měl tolik času, že jsem se stíhal věnovat přemýšlení, rodině, přátelům, koníčkům a ještě mi zbýval čas. Ze začátku jsem si užíval volna, ale i to mě za chvíli přestalo bavit a tak jsem hledal,  jak bych čas vyplnil. Jelikož jsem byl zvyklý šetřit peníze své firmě a musím říct, že jsem tomu věnoval velký kus svého pracovního nasazení (a taky jsem v tom dobrý :)  začal jsem nad tím samým přemýšlet v rodinném rozpočtu. Když jsem byl v práci, považoval jsem to spíše za ztrátu času než za přínos. Když jsem se tomu podíval na zoubek, tak se treprve ukázalo jaký zakopaný poklad v tom je. Dnes šetřím cca 5000Kč měsíčně a věnoval jsem tomu, když to přeženu, týden času. 

Když jsem si spočítal, kolik jsem za ty roky mohl ušetřit peněz, tak nad tím ani nepřemýšlím :)

Proto nebuďte líní jako jsem byl já a začněte se o své finance starat, protože jak říkal Henry Ford: "Peníze jsou jako ruce a nohy, pokud je nepoužíváte, přijdete o ně"

https://www.facebook.com/pages/FIN-parťák/1575230616048197

 

Read 338473 times Last modified on středa, 12 říjen 2016 10:29
Rate this item
(0 votes)
Jaroslav Bartoš

„Podnik, který nepřináší nic jiného než peníze, je ubohý podnik.“

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.